pierwszy wpis czyli Hello World

Wszyscy (a przynajmniej większość) mają kulinarnego bloga – więc czemu ja bym mieć nie miała? Szczególnie, że obiecywałam sobie, że jak już w końcu własną kuchnię będę miała to gotować będę na potęgę i fotografować to z każdej strony… niestety życie trochę zweryfikowało moje plany – ot jak zwykle słomiany zapał i biednemu zawsze wiatr w oczy.

W kuchni siedzę po 18. Albo w weekendy. I coś tam sobie pichcę. Głównie mięso z ziemniakami albo ryżem…

Problem pojawia się w momencie kiedy trzeba uwiecznić to co udało mi się przygotować. Ale mam jedyne noworoczne postanowienie – zabierać aparat z pracy do domu na weekendy i chociaż te weekendowe produkty, powoli acz skutecznie zdychającej wyobraźni kulinarnej, obfotografowywać.

Na pierwszy ogień poprzednio-piątkowy chleb wg przepisu jednego z moich ulubionych kulinarnych blogów czyli Kwestii Smaku.

Staropolskim zwyczajem – powitanie chlebem i solą [w tle]

Chleby były właściwie trzy, pierwszy – z wędzoną papryką – odkryciem grudnia przy okazji powrotów do starych znajomości i kalendarza z nietoperzami. Smakował dobrze ale zbyt mocno było czuć drożdże.

Drugi – z bazylią i oregano – zrobił się chlebem prezentowym więc powstał trzeci – z odrobinką majeranku i mniejszą ilością drożdży i nieco większą ilością mąki.

Ten trzeci załapał się był na zdjęcia z powodu aparatu nocującego w domu.
mhrocznie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: